Quetzal - De chocoladebar

Hoi iedereen!


Vandaag deel ik met jullie een adresje waar je als chocaholic absoluut eens naartoe moet gaan: Quetzal in Leuven.
Zoals je in de titel van deze post al kon lezen, is dit een chocoladebar. Het centrale thema is natuurlijk chocolade: in zowat alle vormen (vloeibaar, puur, verwerkt in cake,...) met een Zuid-Amerikaans tintje.

Aangezien ik zelf in de buurt van Leuven woon ga ik meestal daar naartoe, ze hebben ook een vestiging Antwerpen. De 2 vestigingen hebben zowat dezelfde kaart en zijn stuk voor stuk niet zo heel groot, maar wel super gezellig. Ik bezoek de chocoladebar meestal na een etentje in Leuven, of na een dagje shoppen (want dan mag je de calorie├źn die je verbrand hebt met het shoppen gerust weer aanvullen, toch?).

Je zou denken dat ze enkel "chocolade" verkopen, maar de kaart is eigenlijk heel uitgebreid: van chocoladefondue tot brownies, van heerlijke warme chocolademelk tot verfrissende milkshakes in de zomer. Voor elk gerecht kan je kiezen tussen witte, melk, bruine of donkere chocolade. Mijn favoriet is de bruine chocolade: deze heeft een iets sterkere smaak dan de melkchocolade maar is toch niet te bitter. In de winter zijn er ook "specials" met bijvoorbeeld salted caramel of chili.
Voor personen die niet zo van chocolade houden is er ook voldoende keuze: naast de standaard frisdranken verkopen ze ook milkshakes (vanille, aardbei,...), smoothies en verschillende soorten koffie en thee.

Als je de kans hebt om een chocoladebar te bezoeken: niet twijfelen, het is altijd de moeite waard!

Link naar de website voor meer info:

https://www.quetzal.be


Liefs,
Alicia

Reacties

Populaire posts