Appel-speculaas crumble
Hi guys!
Voor de feestdagen maakte ik mijn favoriete dessert weer klaar en deze deel ik graag ook met jullie.
Benodigdheden:
- 6 zoete appelen
- 150 gr bloem
- 125 gr boter
- 50 gr suiker
- 75 gr amandelen (je kan de amandelen vervangen door andere noten of een mix)
- 20 speculaasjes
Bereidingswijze:
- Schil de appelen en snij ze in kleine stukjes
- Maal de noten en de speculaas fijn, ik doe dit steeds in de blender
- Weeg de boter, bloem en suiker af en kneed dit samen, voeg vervolgens geleidelijk het mengsel van noten en speculaas toe.
- Leg de appeltjes vanonder in de ovenschaal (je kan er ook voor kiezen om het in kleine potjes te bereiden) en vervolgens bedek je de appeltjes met het mengsel
- Bak dit gedurende 15 min op 180°C afgedekt met zilverpapier
- Na 15 min, bak je nog eens 15 min, zonder het af te dekken
PS: Dit gerecht kan ook gemaakt worden met peren en zeker even lekker!
Enjoy
Liefs, Ruby Zahira
Reacties
Een reactie posten