Recept: Cinnamon sugar cookies

Hallo iedereen!

Vandaag ga ik jullie leren hoe je heerlijke cinnamon sugar cookies kan maken!

Bron: You Bake My Day van Hannelore Switten  (http://www.youbakemyday.be/cinnamon-sugar-cookies/)

Wat heb je nodig?

130 gram margarineboter (dit kan ook patisserieboter zijn)
175 gram fijne kristalsuiker
1 ei
323 gram patisseriebloem
1/4de koffielepel nootmuskaat
1/4de koffielepel kaneel
1/2de koffielepel kaneel
1/2de eetlepel vanille-extract

Het deeg maken

Doe de suiker, boter en vanille in de kom en mix met de deegmixer op de lage stand alles door elkaar.

Voeg vervolgens het ei toe en mix goed door (ook op de lage stand).

Zeef de bloem en voeg deze,samen met de kaneel en nootmuskaat, bij het deeg
Mix het geheel zeer goed door op de lage stand tot het een dik, kneedbaar deeg wordt.

Haal dan het eruit en kneed het een 2-tal minuutjes goed door met je handen tot het een mooi, glad deeg is.

De vormpjes maken 

Deel het deeg in 2 delen en leg een deel aan de kant. Rol het andere deel tot uit tot ongeveer een halve cm dik.

Gebruik zeker 2 vellen bakpapier om te vermijden dat je deeg blijft plakken aan je werkoppervlak of rolstok.

Plaats het uitgerolde deeg 10 minuten in de diepvriezer of laat het een nacht in de ijskast staan.
Gebruik een koekjessnijder of snijd de gewenste vormpjes uit.

Verwarm je oven voor op 180 °C en plaats de koekjes op de bakplaat.
Bak de koekjes 10 minuten.
Draai na 5 minuten de plaat om zodat de koekjes evenredig gebakken worden.

De decoratie

Plaats een Wilton nummer 2 tip (http://www.debakboetiek.be/webshop/wilton-decorating-tip-002-round-carded/?browseOffset=61) in de spuitzak en en vul deze met een deel van de stevige Royal Icing.

Omlijn alle koekjes, maar zorg ervoor dat je niet volledig aan de rand van het koekje zit. Anders kan de icing van het koekje lopen. Laat de koekjes 15 min. drogen.

Plaats ondertussen in je andere spuitzak(ken) een Wilton nummer 3 tip (http://www.debakboetiek.be/webshop/wilton-decorating-tip-003-round-carded/?browseOffset=64)
en vul ze met de lopende Royal Icing.

Wanneer de koekjes gedroogd zijn, 'kleur' je ze in met de lopende icing.

Als dit gebeurt is, laat je de koekjes minstens 12 uur drogen.

Geniet van je cinnamon sugar cookies!

Liefs,
Maaike



Reacties

Populaire posts