Recept: Nutella mousse
Sta je niet graag lang in de keuken, maar zeg je geen neen
tegen een lekkere chocomousse? Probeer dan zeker eens dit supereenvoudige
receptje uit! Simpel is het zeker, je
hebt immers slechts twee ingrediënten nodig: room en -uiteraard- Nutella! Als
je de mousse liever nog wat zoeter wil, dan kan je ook gerust nog wat suiker
toevoegen.
Ingrediënten voor 3 à 4 personen
250 ml room
180 gr Nutella
180 gr Nutella
Nutella mousse smaakt een beetje anders dan de
chocolademousse die we kennen uit de winkel, het is ook wat minder luchtig,
maar lekker is het in elk geval nog steeds! Hoe ga je aan de slag?
Stap 1
Klop de room goed stevig. Hou een beetje apart.
Stap 2
Voeg de Nutella toe (en eventueel extra suiker) en roer dit
er met een lepel of spatel doorheen.
Stap 3
Heb je stevige armspieren? Klop dan het geheel op tot het
stevig wordt. Als je ervoor kiest om jezelf niet moe te maken, gebruik dan een
mixer J
Stap 4
Laat alles een uurtje opstijven in de koelkast.
Stap 5
Doe de mousse in een spuitzak en spuit alles mooi in potjes.
Stap 6
Doe de slagroom in een spuitzak en werk de potjes mooi af.
Stap 7
Zet de potjes nog een paar uur in de koelkast om alles
verder te laten opstijven. Hoe langer de mousse in de koelkast blijft staan,
hoe steviger en tegelijkertijd luchtiger ze zal worden.
Smakelijk!
Liefs,
Maaike
Maaike
Reacties
Een reactie posten